HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Obvezno nošenje zaštitnih maski

Arhiva ponuda

Jesenski izletnički vlakovi

I ove jeseni u izletničkim vlakovima posjetite brojne manifestacije

HŽ Putnički prijevoz i ove jeseni u izletničkim vlakovima putnike vozi na različite manifestacije, uz bogatu turističku ponudu obojanu toplim jesenskim bojama.

Sezona jesenskih izleta počinje 1. listopada posjetom manifestaciji Jesen u Lici. Poseban izletnički vlak izletnike vodi u Gospić, gdje mogu upoznati izuzetno bogatu tradiciju ličkog kraja, posjetiti sajam eko-etno proizvoda i u autentičnoj atmosferi uživati u zvucima izvorne narodne pjesme, plesu ličkog kraja i nastupima kulturno-umjetničkih društava županije. Vrijedni domaćini pokazat će svojim gostima kako izraditi proizvode od gline, bukare i tamburice, kako se pletu košare ili prede vuna. Uz promotivne cijene ulaznica posjetiteljima se pruža mogućnost obilaska Memorijalnog centra Nikola Tesla u Smiljanu, prekrasnog Pećinskog parka Grabovača ili istraživanje špilje Samograd. Za sve mlade i željne avanture, ali i one koji se tako osjećaju pruža se i mogućnost posjete Adrenalinskom parku Rizvan City.

Već sljedećeg vikenda, 8. i 9. listopada poseban Kesten cug putnike će odvesti u Hrvatsku Kostajnicu na Kestenijadu gdje se mogu družiti, rekreirati i uživati u najslađim kestenima. Domaćini su za svoje goste pripremili brojne izložbe, odlazak u kesten-šumu i branje kestena, obilazak staze Gordana Lederera, a za kraj šetnju gradom i uživanje u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi jela i pića od kestena.

Od petka 7. listopada kostajnički školarci s veseljem će dočekivati svoje vršnjake iz drugih krajeva Hrvatske kojima će pokazati školu, upoznati ih s bogatom poviješću Hrvatske Kostajnice i pokazati sačuvane ostatke važnih povijesnih građevina ovoga područja. Uz zajednički obilazak gradskog središta, moguć je i posjet gradskoj galeriji, starom gradu Zrinski u kojem se održava srednjovjekovni sajam, posjet i sudjelovanje u streličarskom nadmetanju, a sa svojim vršnjacima također će rado odigrati prijateljsku utakmicu ili otići do obližnje šume sakupljati kestene.

Gornja Stubica također nudi zanimljiv jesenski program. Tako će 15. listopada Gljivarski cug odvesti izletnike na branje i upoznavanje s čudesnim svijetom gljiva. U šetnji stubičkim krajem posjetitelji mogu nabrati košaricu gljiva, a zatim zajedno sa stručnjacima naučiti prepoznati jestive i ukusne gljive. Prigoda je to i za provesti divan dan u prirodi uz pripremanje i degustiranje gljivarskog kotlića te  domaćih proizvoda toga kraja.

Nakon kestena i gljiva, posebno mjesto u bogatoj paleti jesenskih plodova zauzima i buča. Stoga 15. i 16. listopada poseban vlak Bučko-express izletnike vodi na Bučijadu u Ivanić Grad. Na izložbeno-prodajnom sajmu eko-proizvoda moguće je otkriti što se sve može napraviti od bundeve, ali i zaviriti u raznovrsnu gastro-ponudu raznih jela od buče. U Ivanić Gradu posjetitelje će dočekati šarenilo buča u izlozima i okućnicama, a brojni sudionici okušat će se i u natjecateljskom dijelu gdje će se birati najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand te najbolje slane i slatke bučnice.

Svi posjetitelji Bučijade mogu uživati u raznim zabavnim sadržajima, kao što su vožnja kočijama i buča-kočijom s Pepeljugom i princem, jahanje ponija, vožnja oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave i izložbe.

I na kraju, za one željne lude zabave HŽ Putnički prijevoz ima posebnu ponudu - party vlak za Novi Sad 2016. U organizaciji agencije Fun factory od 21. do 23. listopada 2016. party vlak odvest će putnike na nezaboravno putovanje u Novi Sad. U dobrom društvu zabava započinje već u vlaku.  Party vlak pruža mogućnost uživanja u udobnom putovanju i druženju tijekom putovanja, prelazak iz vagona u vagon te glazbu po svačijem ukusu koju će puštati nekoliko DJ-a, upoznavanje novih prijatelja i uživanje u svakom trenutku putovanja. Po dolasku u Novi Sad, putnike očekuje organiziran razgled grada, ali uz odmak od klasičnih turističkih tura prema programu prilagođenom neprestanoj zabavi. Putovanje je upotpunjeno s dva luda noćna izlaska, a zabava se nastavlja i u vlaku na povratku.

Među brojnim ponudama pronađite onu pravu za sebe i zabavite se s nama!