HŽPP

Vijesti

Izmjene na splitskom području

Od 4. studenoga 39 vlakova u gradsko-prigradskom prijevozu

Od 4. studenoga 2019. u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Splita na relaciji Split – Kaštel Stari – Split vozi 39 vlakova. Vlakovi se zaustavljaju u kolodvorima Split, Split Predgrađe, Solin, Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac i Kaštel Stari, izuzev vlakova 520/523 i 820/821 koji se zaustavljaju u kolodvorima Split, Split Predgrađe i Kaštel Stari.

  Vozni red vlakova na relaciji Kaštel Stari – Split                  Vozni red vlakova na relaciji Split – Kaštel Stari  

U cilju uspostavljanja kvalitetnijih veza do centra Splita i obrnuto na relaciji Trogir – Kaštel Stari – Split Predgrađe (Kopilica) – Split, od 14. listopada uveden je integrirani tarifni model Prometa d.o.o. Split i HŽ Putničkog prijevoza, koji je obuhvatio gradove Solin, Kaštela i Trogir. Time se putnicima omogućuje korištenje pojedinačnih i papirnatih pokaznih (pretplatnih) karata Prometa d.o.o. Split u vlakovima na relaciji Kaštel Stari – Split i obrnuto, odnosno karata HŽ Putničkog prijevoza u 1., 2. i 3. zoni autobusnog prijevoza na širem splitskom području. Uz prodajna mjesta Prometa d.o.o. Split, karte za 1., 2., 3. i 4. zonu autobusnog prijevoza kupuju se i u željezničkom kolodvoru Split.

Kako bi osigurao frekventniju uslugu u gradsko-prigradskom prijevozu, HŽ Putnički prijevoz je od 7. listopada na relaciji Split – Kaštel Stari – Split u promet uveo 10 dodatnih  vlakova, a izmjenama od 4. studenoga uveden je još jedan vlak s polaskom iz Kaštel Starog u 7.25 i dolaskom u kolodvor Split u 7.56, uz zaustavljanja u svim kolodvorima na prijevoznom putu. Također, time je omogućeno preusmjeravanje autobusnih linija Prometa d.o.o. iz Trogira prema kolodvoru Kaštel Stari.  

 Vozni red integriranih linija vlakova i autobusa

Integriranim javnim prijevozom na splitskom području Promet d.o.o. Split i HŽ Putnički prijevoz nastoje maksimalno prilagoditi vozne redove potrebama putnika, a novim tarifnim modelom omogućuju putnicima korištenje karte za autobus i vlak u oba prijevozna sredstva. Time se građanima omogućuje jednostavnije, brže i kvalitetnije korištenje javnog prijevoza.

Nova organizacija integriranog prijevoza putnika na širem splitskom području vrijedit će do 14. prosinca 2019. godine.