HŽPP

Vijesti

Integrirani prijevoz i do Vrbovca

Potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između Grada Vrbovca i HŽ Putničkog prijevoza

30. kolovoza 2017. potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između Grada Vrbovca i HŽ Putničkog prijevoza, kojim se omogućuju povoljnija putovanja vlakom prema Zagrebu. 

U Uredu gradonačelnika Grada Vrbovca Ugovor su potpisali Uprava-direktor HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

U povodu potpisivanja Ugovora gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj izjavio je:

"Izuzetno sam zadovoljan rezultatima pregovora s HŽ Putničkim prijevozom jer smo potpisivanjem ovog ugovora smanjili cijenu prijevoza za građane Vrbovca. Smatram da je budućnost Vrbovca usko vezana uz željeznicu, odnosno da će izgradnja dvokolosiječne pruge između Dugog Sela i Križevaca, i ovom kraju omogućiti brži razvoj. Ovim putem pozivam sve građane Vrbovca da se voze vlakom."

Željko Ukić, Uprava-direktor HŽPP-a, naglasio je da je razvoj integriranog i unaprjeđenje željezničkog prijevoza jedan od ciljeva Strategije prometnog razvoja RH.

"U dogovoru s Gradom Vrbovcem odlučili smo od 1. rujna učenicima, studentima, umirovljenicima i radnicima ponuditi integriranu kartu, kojom će putnici s ovog područja moći koristiti vlak, autobus i tramvaj. Uz ZET-HŽPP pretplatne karte i priključnu kartu za 3. zonu građanima ćemo olakšati putovanje. Nadam se da ćemo time dati doprinos za smanjenje gužvi u cestovnom prometu te povećati sigurnost i kvalitetu putovanja svim putnicima." – rekao je Ukić. 

U cilju proširenja integriranoga prijevoza građanima Vrbovca i Božjakovine će od 1. rujna biti omogućena kupnja mjesečne i godišnje karte za željeznički prijevoz u 3. priključnoj zoni. Uz zajedničku mjesečnu/godišnju pretplatnu kartu ZET-HŽPP i priključnu kartu za 3. zonu, građani će moći koristiti prijevoz vlakom, autobusom i tramvajem.