HŽPP

INTER-CONNECT

II. sastanak partnera projekta Inter–Connect

U Bologni 12. i 13. lipnja 2018. održan drugi sastanak partnera projekta Inter–Connect

Tijekom dvodnevnog sastanka partneri su prezentirali svoje pilot aktivnosti, trenutno stanje, započete aktivnosti, dostupne podatke, odrađene ankete te koji su naredni koraci ka završetku aktivnosti. Predstavljanjem aktivnosti prvog radnog paketa, a prvi paket se bazira na strategijama i dokumentima, njihovom usklađivanju na EU, nacionalnoj i regionalnoj razini te prikupljanja primjera najbolje prakse svih sudionika projekta, potvrđeno je da treba završiti aktivnosti do kraja lipnja budući su inputi partnera sukladno zadacima poslani.

Drugi radni paket se bazira na konkretnim slučajevima (pilotima) u 8 regija partnera projekta. Svaki partner zadužen je za provedbu svojih pilot aktivnosti te detaljan izvještaj o postignućima dok je HŽ PP zadužen za praćenje i kreiranje dokumenta kojim su objedinjene pojedine aktivnosti partnera, CERTH za analizu trenutne situacije pilota, a RER/ITL za buduće aktivnosti i stvaranje sinapse između slučajeva.

U sklopu trećeg radnog paketa dan je kratki generalni izvještaj o tome kako se aktivnosti trećeg paketa nadovezuju na prijašnje radne pakete, odrađene konzultacije s dionicima te sljedeći koraci ostvarivanja zadataka, dogovaranja okruglih stolova i kreiranja webinara. Okrugli stol, održan drugog dana, omogućio je partnerima izravnu komunikaciju s JS-om (Joint Secretariat) gdje su dana detaljna obrazloženja oko implementacijskog priručnika i ostalih konkretnih pitanja svih partnera oko provođenja svojih aktivnosti. JS kao nadležno tijelo za kontrolu svih podnesenih izvještaja prilikom provođenja pilot aktivnosti odobrava sve postupke partnera i daje suglasnost za buduće aktivnosti i radne zadatke.

Sastanak je završio validacijom odluka i outputa projekta u okviru Upravnog odbora nakon čega je uslijedio stručni posjet kontrolnim prostorima RFI-a (Rete Ferroviaria Italiana). RFI im sjedište u sklopu centralnog željezničkog kolodvora Bologna te je odgovoran za upravljanje i održavanje infrastrukturne mreže talijanskih željeznica.