HŽPP

Vijesti

HŽPP postao član HR PSOR-a

Pristupanjem HR PSOR-u HŽPP će osnažiti važnost primjene normi održivog razvoja u poslovanju

Nakon što je 28. ožujka na 21. sjednici Skupštine HR PSOR-a prihvaćen zahtjev HŽPP-a za članstvom, 12. travnja 2018. u prostorijama HŽ Putničkog prijevoza Uprava HŽ Putničkog prijevoza potpisala je s direktoricom HR PSOR-a Mirjanom Matešić Ugovor o pristupanju HŽ Putničkog prijevoza Hrvatskom poslovnom savjetu za održivi razvoj.

Kao uvod u potpisivanje održana je interna radionica na kojoj su radnici HŽPP-a dobili detaljne informacije o održivom razvoju i ulozi HR PSOR-a u njegovoj promociji na području Republike Hrvatske, kao i o zakonskoj obvezi HŽPP-a za izradom Izvješća o poslovanju u skladu s normama održivog razvoja. Definirana su područja na koja se navedena obveza odnosi te je dogovoren oblik izvješća i način suradnje u izradi izvješća.

Prilikom potpisivanja Ugovora predsjednik Uprave Željko Ukić izjavio je:

„Želim iskoristiti priliku i zahvaliti se gospođi Matešić na pozivu za suradnju. Društveno odgovorno poslovanje, kao instrument za postizanje održivog razvoja, neizostavni je dio europske politike i prakse pa pristupanje HR PSOR-u smatramo bitnim i pozitivnim iskorakom u poslovanju. Sigurni smo da će nam članstvo pomoći u jačanju reputacije i imidža odgovorne tvrtke, a time i omogućiti bolju percepciju HŽPP-a na tržištu. Očekujemo i izvrsnu suradnju pri izradi programa društveno odgovornog poslovanja, a jednako tako veseli nas i suradnja s vašim ostalim članovima koje smatramo vodećim predstavnicima hrvatskog gospodarstva. “

Direktorica HR PSOR-a Mirjana Matešić istaknula je:

„Nakon puno odrađenih internih treninga, moram reći da  je danas ovdje bilo jako ugodno raditi s obzirom na pokazano razumijevanje, interes i timski duh te činjenicu da su sudionici prepoznali sebe i svoj rad u segmentima kroz koje smo prolazili. Vrlo brzo postigli smo i dogovor oko izvješća te vjerujem da ćemo zajedničkom suradnjom izraditi jedan kvalitetan dokument kojim će se HŽ Putnički prijevoz predstaviti dionicima kao tvrtka koja posluje u skladu s normama održivog razvoja.

Sve više pozornosti pridaje se održivom razvoju. Svi potrebni podatci u tvrtkama postoje, no ne prikazuju se uvijek na adekvatan način. Njihovom analizom i sistematizacijom može se pronaći prostor za smanjenje štetnih utjecaja. Ovakvi projekti ne iziskuju financijska ulaganja već samo pristup informacijama, njihovu analizu, te primjenu donesenih zaključaka. U konačnici, sve dobivene rezultate moguće je kvalitetno prezentirati javnosti, čime se gradi imidž društveno odgovornog poduzeća.“

Sve veći broj poduzeća prepoznaje važnost članstva u HR PSOR-u kojim se potiče provjera, usporedba i natjecanje u području društvene odgovornosti i djelotvornog upravljanja. Članstvo u HR PSOR-u omogućava razmjenu praktičnih iskustava održivog razvoja, međunarodne afirmacije i suradnje, razmjenu informacija i ideja sa stručnjacima za društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj te pojavljivanje u publikacijama primjera dobre prakse i promotivnim člancima u glasilu Gospodarstvo i održivost. Osim promocije kompanije, provodi se sustavno obrazovanje i prati napredak i koristi DOP praksi koje stvaraju. Članstvo doprinosi poslovnom i društvenom ugledu poduzeća, jačanju reputacije i stvaranju imidža odgovornog poduzeća, boljoj percepciji poduzeća i jačoj pregovaračkoj poziciji u pregovorima s javnim sektorom.

Pristupanjem HR PSOR-u HŽPP svrstao se među tvrtke koje su u svoje poslovanje implementirale norme održivog razvoja, među kojima su Atlantic Grupa d.d., Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. Dukat d.d., Podravka d.d., Ericson Nikola Tesla d.d., HEP d.d., Hrvatski Telekom , INA d.d., Končar Institut za elektrotehniku d.d. , Messer Croatia plin d.o.o., Pliva d.d., Zagrebačka banka d.d., LIDL d.o.o. i brojne druge.

Više informacija o radu HR PSOR-a možete potražiti na hrpsor.hr .