HŽPP

Vijesti

HŽPP i ove godine sudjeluje u projektu 72 sata bez kompromisa

U zadnjih pet godina više od 7.000 mladih volontera odradilo je više od 1.000 volonterskih akcija

72 sata bez kompromisa je međunarodni volonterski projekt mladih koji svojim volontiranjem na radnim, socijalnim i ekološkim akcijama mijenjaju svijet oko sebe.

Nositelji nacionalnog projekta su volonteri Studentskog katoličkog centra (SKAC) Palma iz Zagreba. Cilj projekta je zajedništvom pokazati da čak i samo 72 sata mogu unijeti promjenu u nečiji život i pružiti ruku u trenutku potrebe.

Mladi uključeni u projekt žele pridonijeti društvenim promjenama na bolje i aktivirati se za plemeniti cilj te gledati otvorenim očima realnost čime promiču solidarnost, kreativnost i volonterstvo, a razbijaju predrasude.

U zadnjih pet godina u 10 gradova u projektu je sudjelovalo više od 7.000 mladih volontera koji su u suradnji s drugim institucijama (udruge, škole, vrtići, domovi za djecu, bolnice i dr.) odradili više od 1.000 volonterskih akcija.  

Ove godine projekt se provodi od 17. do 21. listopada 2019., a u vlakovima HŽ Putničkog prijevoza na području Zagreba, Siska, Karlovca, Virovitice, Suhopolja, Vrbovca i Ivanić-Grada bit će prevezeno oko 200 volontera koji će posjećivati potrebite, osobito djecu, mlade i starije osobe u odgojnim ustanovama i domovima.