HŽPP

Vijesti

Humanitarna vožnja Tin-expressa

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom HŽ Putnički prijevoz darovao humanitarnu vožnju

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca, HŽ Putnički prijevoz humanitarnu vožnju darovao je djeci s invaliditetom i teškoćama u razvoju te djeci iz domova i udruga za nezbrinutu i napuštenu djecu iz Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju „Anđeli“ iz Zagreba, Udruge osoba s invaliditetom „Suncokret“ iz Velike Gorice, Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Put u život“ iz Zagreba, Udruge za sindrom Down iz Zagreba, Centra za autizam iz Zagreba i zagrebačkoga Dječjeg vrtića „Potočnica“.

U okićenom vlaku bilo je oko 200 djece s roditeljima i voditeljima, a uz prigodni program djecu su dočekali sveti Nikola, Djed Božićnjak i pratiteljice s darovima. Nakon polaska vlaka s 1. perona Zagreb GK nasmijana dječja lica pratila su Djeda Božićnjaka, pjevala dječje božićne pjesme i plesala i radosno zavirivala u vrećice s darovima. Djeca su u veselom i prigodno okićenom vlaku bila oduševljena, a nekima od njih bila je to prva vožnja vlakom.  

Precool je, nemam riječi za to. Sve je dobro, uopće nemam riječi. – izjavio je Marko (7) koji je bio oduševljen vožnjom vlakom.

Josip (7) je izjavio i zapjevao:

Super mi je u vlaku, seka i ja smo se vozili i prošle godine. Jako volim vlakove i hoću se stalno voziti, a s Djedom Mrazom mi je baš fora. Zvončići, zvončići, zvone cijelu noć….

Darove za djecu osigurali su HŽ Putnički prijevoz, McDonalds, King ICT, TZ Grada Zagreba, HŽ Infrastruktura, Končar-električna vozila i RŽV Čakovec.