HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Vozni red 2017/2018

Vijesti

Humanitarna vožnja Tin-expressa

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom HŽ Putnički prijevoz darovao humanitarnu vožnju

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca, HŽ Putnički prijevoz darovao je humanitarnu vožnju najveselijim božićnim vlakom Tin-express djeci s invaliditetom i djeci iz domova i udruga za nezbrinutu i napuštenu djecu iz  Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju „Anđeli“ iz Zagreba, Udruge osoba s invaliditetom „Suncokret“ iz Velike Gorice, Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Put u život“ iz Zagreba, Udruge za sindrom Down iz Zagreba, Centra za autizam iz Zagreba i zagrebačkoga Dječjeg vrtića „Potočnica“.

U okićenom vlaku bilo je oko 200 djece s roditeljima i voditeljima, a uz prigodni program djecu su dočekali sveti Nikola, Djed Božićnjak i pratiteljice s darovima. Darove za djecu osigurali su HŽ Putnički prijevoz, McDonalds, King ICT, TZ Grada Zagreba, HŽ Infrastruktura, Končar-električna vozila i RŽV Čakovec.

Djeca su u veselom i prigodno okićenom vlaku bila oduševljena. Tijekom putovanja družili su se sa sv. Nikolom, Djedom Božićnjakom i vilama, pjevale dječje božićne pjesme i plesala, a mnogi su odmah otvorili darove. Nekima od njih bila je to prva vožnja vlakom.