HŽPP

Vijesti

Humanitarna vožnja Tin-expressa u Splitu

5. prosinca male splićane razveselio posebni Tin-express

HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita 5. prosinca organizirao je humanitarnu vožnju Tin-expressa. U društvu sv. Nikole koji je djecu razveselio darovima, u vlaku se vozilo oko stotinu djece i njihovih pratitelja iz splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Uz pljesak i veselje djece, vlak je krenuo na vožnju.

To je dobro da ovaj projekt traje. Trebalo bi poslati čestitku HŽ-u koji je ovo pripremio i osmislio. Jedva sam čekao da uđem u vlak još od petka kada su me zvali. – izjavio je sudionik vožnje Ivan (20).

U povodu humanitarne vožnje šef Regionalne jedinice Split HŽPP-a Srećko Gluić kazao je:

Ovo je treća godina da humanitarnu vožnju organiziramo s partnerom Turističkom zajednicom grada Splita i ta se vožnja pokazuje fenomenalnim potezom. Ovom vožnjom ponovno smo razveselili djecu koja su bila jako zadovoljna, a nekima od njih ispunili smo i želju jer su od sv. Nikole poželjeli vožnju vlakom. To je najmanje što možemo učiniti kako bismo djeci uljepšali blagdane.

Sreća naših dragih putnika i brojne pohvale djece, roditelja, baka i djedova priznanje su za uloženi trud u organizaciju božićnih vlakova.