HŽPP

Izdvajamo

Europski tjedan mobilnosti

Od 16. do 22. rujna besplatan prijevoz djece i bicikala

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti i ove godine HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Gradom Zagrebom i udrugom Sindikat biciklista provodi zajedničke aktivnosti u cilju populariziranja prijevoza vlakom i biciklom.

Od 16. do 22. rujna 2021. HŽ Putnički prijevoz omogućava besplatan prijevoz djece od 6 do 12 godina u svim vlakovima i bicikala u vlakovima u kojima je omogućen prijevoz bicikala.

Karte za besplatan prijevoz djece od 6 do 12 godina potrebno je preuzeti na blagajnama, a popis vlakova u kojima možete prevesti bicikle možete pogledati ovdje. Na prugama na kojima je zbog izvođenja radova uveden zamjenski autobusni prijevoz, bicikli se ne mogu prevoziti.

Molimo vas da u izborniku Stanje u prometu provjerite informacije vezane uz radove na prugama ovdje i ovdje.

Europski tjedan mobilnosti svake godine održava se od 16. do 22. rujna u organizaciji Glavne uprave za okoliš Europske komisije u cilju poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a time i poboljšanjem kvalitete života građana europskih gradova. 

Tema ovogodišnjeg izdanja ETM-a je Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi! Ovogodišnje izdanje promovira promjene u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja.

Više informacija o biciklizmu i EuroVelo mreži biciklističkih ruta koja povezuje cijeli europski kontinent, u koju je integrirana i Hrvatska možete pronaći na web stranici HTZ-a.