HŽPP

Arhiva ponuda

Europski tjedan mobilnosti

Od 16. do 22. rujna besplatan prijevoz djece i bicikala

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti i ove godine HŽ Putnički prijevoz u suradnji sa Gradom Zagrebom i udrugom Sindikat biciklista provodi zajedničke aktivnosti u cilju populariziranja prijevoza vlakom i biciklom.

Od 16. do 22. rujna 2020. HŽ Putnički prijevoz omogućava besplatan prijevoz djece od 6 do 12 godina i bicikala u vlakovima.

Karte za besplatan prijevoz djece od 6 do 12 godina potrebno je preuzeti na blagajnama, a popis vlakova u kojima možete prevesti bicikle možete pogledati ovdje .

Na prugama na kojima je zbog izvođenja radova uveden zamjenski autobusni prijevoz, bicikli se ne mogu prevoziti. Molimo vas da u izborniku Stanje u prometu provjerite informacije vezane uz radove na prugama.

Europski tjedan mobilnosti svake se godine održava od 16. do 22. rujna u organizaciji Glavne uprave za okoliš Europske komisije u cilju poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a time i poboljšanjem kvalitete života građana europskih gradova.  Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

Više informacija o ovogodišnjem Europskom tjednu mobilnosti možete vidjeti na: mzoe.gov.hr/vijesti/europski-tjedan-mobilnosti .