HŽPP

Vijesti

Dugo Selo – Križevci: počinje posebna regulacija prometa

Do 1. travnja putnike će zbog radova između Vrbovca i Križevaca povremeno prevoziti autobusi

U ponedjeljak 6. ožujka počela je nova faza radova trenutačno najvećega željezničkog infrastrukturnog projekta – gradnji drugog kolosijeka pruge između Dugog Sela i Križevaca. Željeznički promet na toj dionici bit će posebno reguliran.

Do 1. travnja od ponedjeljka do subote između 7.45 i 14.45 sati putnike će prema voznom redu vlakova između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi, a nedjeljom će voziti vlakovi. 

Putnicima koji će od 6. ožujka koristiti zamjenski autobusni prijevoz na relaciji Vrbovec - Križevci - Vrbovec, prijevozne karte ispostavljat će se po tarifi putničkog vlaka.  

Putnicima vlaka 580 koji od 6. ožujka neće koristiti zamjenski autobusni prijevoz na relaciji Križevci - Vrbovec, prijevozne karte ispostavljat će se za tarifni razred brzog vlaka, a putnicima vlaka 581 prijevozne karte ispostavljat će se za tarifni razred brzog vlaka bez obzira na relaciju putovanja.  

Više informacija o organizaciji prijevoza i mjestima na kojima će se zaustavljati autobusi putnici mogu dobiti na:

Putnike molimo za razumijevanje jer radovi se izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije.

Projekt gradnje drugog kolosijeka pruge Dugo Selo - Križevci

Ovim projektom omogućit će se povećanje kapaciteta dionice Dugo Selo – Križevci duge 38,2 km. Završetkom projekta vrijeme putovanja između Dugog Sela i Križevaca skratit će se sa sadašnjih 30 na 18 minuta.

U sklopu projekta izgradit će se šest mostova, od kojih dva cestovna, postojećih sedam mostova će se rekonstruirati, ukinut će se 17 željezničko-cestovnih prijelaza i dva pješačka prijelaza, a umjesto njih izgradit će se 11 novih nadvožnjaka, jedan podvožnjak i šest pothodnika, modernizirat će se postrojenja električne vuče, signalno-sigurnosni i telekomunikacijski uređaji te izgraditi 25 kilometara servisnih cesta.

Vrijednost projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka iznosi 1,5 milijardi kuna, od čega se 85% sufinancira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda. 

Radovi na projektu Dugo Selo - Križevci počeli su u srpnju 2016. Završetak nove faze radova predviđen je krajem 2018., a puštanje nove dvokolosiječne pruge između Dugog Sela i Križevaca u promet planira se početkom 2020. godine.