HŽPP

Dodatna usluga u vagonima za spavanje i u vagonima s ležajima

Ugostiteljska usluga u WL i Bc vagonima u međunarodnim vlakovima

Kako bi putovanje u međunarodnim vlakovima učinio što ugodnijim, HŽ Putnički prijevoz svojim putnicima želi, unatoč nešto manjem broju vlakova, pružiti dodatnu uslugu i povećati razinu kvalitete prijevoza.

Putnicima se pruža usluga keteringa, pri čemu će svaki putnik, ovisno o vrsti kupljene prijevozne karte dobiti doručak. Veći doručak se poslužuje u vagonima serije WL – single i double, a sastoji se od peciva, maslac/pekmez ili pašteta, kroasana, vode, soka, kave ili čaja. Manji doručak se poslužuje u vagonima WL – tourist, a sastoji se od peciva, maslaca/pekmeza, vode, kave ili čaja. Putnicima u Bc vagonu besplatno se poslužuje voda, kroasan, kava ili čaj.

Zagreb – Zürich HB - Zagreb
Vlak Relacija
EN 414 Zagreb GK (18.38) – (09.20) Zürich HB
EN 415 Zürich HB (20.40) – (10.43) Zagreb GK
Zagreb – München - Zagreb
Vlak Relacija
EN 498 LISINSKI Zagreb GK (21.20) – (06.10) München Hbf
EN 499 LISINSKI München Hbf (23.35) – (08.35) Zagreb Gk

Vagoni za spavanje (WL) prometuju u unutarnjem i međunarodnom prometu. Uz ulaz i recepciju, vagoni imaju jedanaest odjeljaka s tri ležaja u svakom, dva vakuum WC-a i hodnik. Odjeljci za spavanje i recepcija opremljeni su pitkom vodom (voda se pročišćava UV i mehaničkim filtrima). Svaki odjeljak je interfonskim sustavom povezan s recepcijom. U vagone je ugrađen vatrodojavni sustav. Najveća dopuštena brzina vagona je 160km/h.

Vagoni s ležajevima(Bcee) također prometuju u unutarnjem i međunarodnom prometu. Opremljeni su automatskim klima-uređajima, vratima s automatskim upravljanjem, vakuum WC-ima i modernim interijerom s udobnim ležajevima. Vagoni imaju devet odjeljaka sa šest ležaja, jedan službeni odjeljak za vlakopratnu osobu, hodnik, dva predulaza u kojemu su s jedne strane vakuum WC i umivaonica, a s druge strane vakuum WC i elektroormar. Vagoni su opremljeni sustavima razglasa, video nadzora i vatrodojave. Svi odjeljci posjeduju lampice za čitanje i utičnice za PC. Najveća dopuštena brzina vagona je 160km/h.