HŽPP

Dodatna usluga u međunarodnim vlakovima

Ugostiteljska usluga u WL i Bc vagonima u međunarodnim vlakovima

Kako bi putovanje u međunarodnim vlakovima učinio što ugodnijim, HŽ Putnički prijevoz svojim putnicima u međunarodnim vlakovima želi pružiti dodatnu uslugu i povećati razinu kvalitete prijevoza.

Putnicima se pruža usluga keteringa, pri čemu će svaki putnik, ovisno o vrsti kupljene karte, dobiti doručak.

Svi putnici u vagonima za spavanje dobivaju doručak koji se sastoji od peciva, maslaca, pekmeza/paštete, kroasana, vode, soka i kave/čaja. Putnicima u vagonu s ležajima besplatno se poslužuju voda, kroasan i topli napitak.

Zagreb – Zürich HB – Zagreb
Vlak Relacija
EN 414 Zagreb GK (18.38) – Zürich HB (9.20)
EN 415 Zürich HB (20.40) – Zagreb GK (10.43)
Zagreb – München – Zagreb
Vlak Relacija
EN 498 LISINSKI

Zagreb GK (21.20) –  München Hbf (6.10)

∗ do 15.9.2019. vlak dolazi u kolodvor München Ost (6.00), a nakon 15.9. u  München Hbf

EN 499 LISINSKI

München Hbf (23.20) – Zagreb GK (8.35)

∗ do 15.9.2019. vlak polazi iz kolodvora München Ost (23.30), a nakon 15.9. iz München Hbf

Vagoni za spavanje (WL) prometuju u unutarnjem i međunarodnom prometu. Uz ulaz i recepciju, vagoni imaju jedanaest odjeljaka s tri ležaja u svakom, dva vakuum WC-a i hodnik. Odjeljci za spavanje i recepcija opremljeni su pitkom vodom (voda se pročišćava UV i mehaničkim filtrima). Svaki odjeljak je interfonskim sustavom povezan s recepcijom. U vagone je ugrađen vatrodojavni sustav. Najveća dopuštena brzina vagona je 160 km/h.

Vagoni s ležajevima (Bcee) također prometuju u unutarnjem i međunarodnom prometu. Opremljeni su automatskim klima-uređajima, vratima s automatskim upravljanjem, vakuum WC-ima i modernim interijerom s udobnim ležajevima. Vagoni imaju devet odjeljaka sa šest ležaja, hodnik, dva predulaza u kojemu su s jedne strane vakumski WC i umivaonica, a s druge strane vakumski WC i elektroormar. Vagoni su opremljeni sustavima razglasa, video nadzora i vatrodojave. Svi odjeljci posjeduju lampice za čitanje i utičnice za PC. Najveća dopuštena brzina vagona je 160km/h.