HŽPP

Vijesti

DMV 7022 u Švedskoj

Regionalni vlak HŽPP-a otputovao na europski sjever

Već od prvih susreta na berlinskom InnoTransu 2016. bilo je jasno da je predstavnike švedskoga privatnog željezničkog operatera Inlandsbanan izuzetno dojmio dizel-motorni vlak za regionalni prijevoz serije 7 022, koji je Gredelj proizveo za HŽ Putnički prijevoz. Stoga su u veljači 2017. predstavnici Inlandsbanana posjetili Gredeljeva postrojenja u Zagrebu kako bi se  uvjerili da tehničke i dizajnerske karakteristike vlaka odgovaraju njihovim potrebama, a o stečenim dojmovima dovoljno govori činjenica da je odmah nakon probne vožnje pokrenuta inicijativa za suradnjom.

Tako je regionalni vlak HŽPP-a 24. ožujka krenuo prema beskrajnim švedskim prostranstvima kako bi na hladnom sjeveru pokazao svoje mogućnosti i vozio posebne goste, među kojima i visoke državne dužnosnike i predstavnike drugih privatnih operatera, te kako bi stanovnici mjesta i gradova uz prugu imali mogućnost ulaska i razgledanja vozila koje bi ih u skoroj budućnosti  moglo prevoziti.

Više o ovom zanimljivom putovanju saznat ćete u putopisu nakon što se DMV 7 022 vrati u Hrvatsku. Do tada uživajte u prekrasnim fotografijama zabilježenim na dalekom europskom sjeveru.