HŽPP

Izdvajamo

Dječji božićni vlak Tin-express

Snješko vas poziva da i ove godine putujte veselim božićnim vlakom

HŽ Putnički prijevoz već 22 godinu organizira vožnje božićnog vlaka Tin-express. Uz humanitarne vožnje namijenjene djeci iz domova za nezbrinutu djecu i s teškoćama u razvoju, božićni vlakovi voziti će u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Puli.

Božićni blagdani i novogodišnji praznici vrijeme su radosti, darivanja i zajedništva. Osim darova, koje djeca s radošću očekuju pod borom, ti dani prepuni su smijeha, veselja, pažnje i emocija. Kićenje bora, šarene kuglice, lampice i kolači iz mamine kuhinje slike su koje ostaju u sjećanju, a zbog kojih božićni blagdani i novogodišnji praznici za mnogu djecu predstavljaju najljepše doba godine.

Ove godine božićni vlak Tin-express na zagrebačkom području voziti će od 30. studenog do 22. prosinca 2019. na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof – Zagreb Glavni kolodvor. Vikendima su vožnje u slobodnoj prodaji, a tijekom tjedna za vrtiće i škole organiziraju se posebne vožnje.

U okićenom vlaku oblijepljenom božićnim naljepnicama, uz prigodni program djecu će i ove godine dočekati sveti Nikola i Djed Božićnjak. Mališani koji su ranijih godina putovali božićnim vlakom tvrde da je ''brada Djeda Božičnjaka prava, a da se umjesto sobova vozi vlakom jer ima toliko darova da mu ne stanu u saonice.''

Kako smo se proveli ranijih godina u Tin-expressu u galeriji fotografija i videu.

Priču koja Vas ostavlja bez daha svaki put kada se upale tisuće božićnih lampica možete doživjeti na imanju Salajevih u Grabovnici pokraj Čazme. Imanje posjetite ''Tin-expressom'' koji će voziti u dane petak i subota od 6. do 28. prosinca na relaciji Zagreb – Ivanić Grad – Zagreb.

Humanitarna vožnja ''Tin-expressa''

HŽ Putnički prijevoz posebice je ponosan na humanitarnu vožnju ''Tin-expressa'' za djecu s posebnim potrebama, pa ćemo i ove godine 3. prosinca obilježiti Međunarodni dan osoba s invaliditetom te pokloniti vožnju ''Tin-expressa'' udrugama, domovima i centrima za djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju, kao i centrima za napuštenu i nezbrinutu djecu s područja grada Zagreba.

Vidjeti osmjeh na dječjem licu kada vlak krene te pljeskanje ručicama i oduševljenje kada im Djed Božićnjak uruči dar trenuci su kada shvaćamo da je za dječju sreću potrebno tako malo, a ponekad im baš tako malo nedostaje.

Humanitarnom vožnjom ''Tin-expressa'' želimo pokazati koliko nam ta djeca znače te koliko ih uvažavamo kao malene članove našeg društva. Pozivamo Vas da u prosincu postanete dio prekrasne božićne priče i da se zajedno družimo u božićnim vlakovima.

Informacije o vožnjama i cijenama prijevoznih karata ćemo objaviti uskoro.