HŽPP

Top ponude

Cedevita Lipik 3x3 Challenger

23. lipnja otputujte u Lipik na turnir ulične košarke

23. lipnja 2018. pozivamo vas na izlet vlakom na turnir ulične košarke (streetball), koji se u Lipiku održava od 1999. godine. Dodijeljen mu je status challengera - jedinog turnira u Hrvatskoj koji je dio svjetskog natjecanja u 3x3 košarci u organizaciji krovne svjetske košarkaške organizacije FIBA. Pozivamo vas na drugi dan turnira u kojem su od 18 sati doigravanja. 

Po dolasku u Lipik očekuje vas besplatno turističko vodstvo po parku i besplatni posjet Državnoj ergeli lipicanaca turističkim vlakićem. Nakon toga možete se rashladiti na otvorenim bazenima po posebnoj cijeni od 20 kuna.  

Mjesto održavanja: Trg dr. Franje Tuđmana 1, igralište Dječjeg doma u Lipiku

Cijena povratne karte iznosi 20 kn. Djeca do 4 godine putuju besplatno.

Karte su u prodaji na blagajnama kolodvora i stajališta u kojima se vlak zaustavlja. 

 Vozni red 

Polazak

Zagreb GK 10.18 - Maksimir 10.23 - Sesvete 10.31 - Dugo Selo 10.43 - Kutina 11.57 - Lipik 12.39

Povratak

Lipik 22.00 - Kutina 22.45 - Dugo Selo 0.24 - Sesvete 0.33 - Maksimir 0.40 - Zagreb GK 0.45 sati.

Više informacija na  www.lipik3x3challenger.org i broju telefona 099/3808-436.

    


Izletnički vlakovi vozit će u Lipik i na druge manifestacije tijekom godine.

Stoga dođite, posjetite, doživite…

AJVAR FEST 16. rujna 2018.

Festival domaćeg ajvara održava se u parku u središtu Lipika. Od jutra se pripremaju namirnice koje se peku, čiste i kuhaju s tajnim sastojcima pa spremaju u teglice. Festival je natjecateljskog karaktera, posjetitelji mogu sudjelovati ekipno ili samostalno te degustirati nove proizvode uz ugodan glazbeni program.

Dođite i saznajte najbolje recepte upravo u Lipiku!

 

FIŠIJADA 29. rujna 2018.

Poznata Fišijada okuplja sve više zaljubljenika u kuhanje fiš-paprikaša koji svaku godinu kroz ovo natjecanje i druženje provjeravaju svoja kulinarska umijeća.

Na Fišijadi možete uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi, nastupima lokalnih glazbenih sastava, vožnji fijakerom s lipicancima ili u vlakiću za djecu. Zabavite se u lunaparku ili zaigrajte igru „Mutnolov“ - lov šarana golim rukama u improviziranom bazenu.

Dođite i saznajte tajne vještine majstora ovog zanata!

 

MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU 1. prosinca 2018.

Manifestacija tijekom koje se perivoj grada Lipika pretvara u božićnu bajku i postaje najveća božićna atrakcija na području Slavonije. Uz ugostiteljsku ponudu u Adventskom parku održavaju se zabavni programi, a na području grada brojni nastupi, izložbe, koncerti, Kuća Bake Mraz i dodatne atrakcije. Posjetitelji imaju priliku provozati se turističkim vlakićem Lipik-express i adventskim fijakerom ergele Lipik.