HŽPP

Vijesti

Besplatna putovanja učenika i studenata BBŽ-a

Potpisan dodatak Ugovoru o sufinanciranju troškova javnog prijevoza učenika i studenata Bjelovarsko-bilogorske županije

U petak, 8. studenoga 2019. u Đulovcu potpisan je dodatak Ugovoru o sufinanciranju troškova javnog prijevoza učenika i studenata Bjelovarsko-bilogorske županije čije je polazište ili odredište na pruzi Virovitica – Daruvar  – Banova Jaruga. 

Na sastanku su bili nazočni predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić, član Uprave Damir Rubčić, direktorica Prodaje i marketinga Snježana Malinović, te župan BBŽ-a Damir Bajs sa suradnicima, član Povjerenstva BBŽ-HŽPP Dalibor Petrović, predstavnici Općine Đulovac i ravnateljica OŠ Đulovac Zlatica Kovačić.

U povodu potpisivanja dodatka Ugovoru Ukić je izjavio:

– Izuzetno nam je drago što danas potpisujemo ovaj dodatak Ugovoru o besplatnom prijevozu učenika i studenata. Temeljem brojki kojima raspolažemo, ova se mjera pokazala izuzetno kvalitetnom. Jedino kroz što češće korištenje možemo zadržati željeznički promet na ovom području. Značajna sredstva za odvijanje željezničkog prometa osigurava i Vlada RH kroz Ugovor o javnim uslugama, koji je HŽPP potpisao za razdoblje od deset godina. Kako bi pružili još kvalitetniju uslugu, svim učenicima srednjih škola koji sada imaju besplatan prijevoz od kuće do škole, HŽ Putnički prijevoz omogućio je da se tijekom cijele godine mogu neograničeno voziti na području cijele RH na svim relacijama.  

S obzirom da je proračunom za 2019. Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala 200.000 kn za sufinanciranje prijevoza studenata i učenika na daruvarskom području te da taj iznos nije bio dovoljan za prijevoz učenika i studenata tijekom cijele godine, potpisan je dodatak Ugovoru kojim se za 2019. osigurava dodatnih 100.000 kn.

- Zahvaljujući uspješnoj suradnji s HŽ Putničkim prijevozom, 4. veljače 2018. ponovno je krenuo željeznički promet na daruvarskom području nakon čega smo odlučili sufinancirati karte učenicima i studentima do 100 % iznosa kako bi se putnici vratili u vlakove i povećao broj putnika na našim prugama. Prvim Sporazumom s četiri županije sa daruvarskog područja, BBŽ je u 2018. za to osigurala 50.000 kn. S obzirom da su sredstva bila utrošena u svega nekoliko mjeseci, potpisan je dodatak kojemu je osigurano dodatnih 100.000 kn, odnosno BBŽ je ukupno za prijevoz učenika i studenata izdvojila 150.000 kn.  Prošle godine željeznički prijevoz koristilo je 101.900 putnika, što je nadmašilo sva naša očekivanja. Ove godine taj je prijevoz do sada koristilo 111.000 učenika i studenata s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Dakle, osigurana su znatna sredstva i vidljivo je da je to bio dobar potez. – u povodu potpisivanja dodatka Ugovoru izjavio je župan Bajs.