HŽPP

Izdvajamo

Besplatan prijevoz zbog potresa

Do 30. lipnja 2024. za stanovnike SMŽ-a

HŽ Putnički prijevoz nastavlja osiguravati besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije do 30. lipnja 2024. godine.

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova na svim relacijama unutar RH, s pojedinačnim ili mjesečnim kartama.

Za ostvarivanje prava na mjesečne karte za neograničen broj svakodnevnih putovanja potrebno je imati pametnu karticu HŽPP-a s profilom koji se može kupiti na blagajnama po cijeni od 2,65 EUR. Zahtjev za izradu pametne kartice možete preuzeti ovdje.

Pojedinačne karte preuzimaju se na blagajnama ili u vlaku kada blagajna ne radi, a mjesečne na blagajnama.

Pojedinačna ili mjesečna karta (profil na pametnoj kartici) izdaje se na temelju osobnog dokumenta kojim se dokazuje mjesto prebivališta na području pogođenom potresom* ili uvjerenja o prebivalištu.

Također, prijevozna karta se ispostavlja i na temelju osobnog dokumenta ili uvjerenja o prebivalištu na području sljedećih gradova i općina, bez obzira na mjesto izdavanja (policijska uprava ili policijska postaja):

  • gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica,
  • općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

*PU Sisačko-moslavačka županija, PP Sisak, PP Petrinja, PP Sunja, PP Glina, PP Gvozd, PP Dvor, PP Hrvatska Kostajnica