HŽPP

Izdvajamo

Auto-moto-vlak

Nemojte čekati u kolonama, prevezite automobil vlakom

Zbog epidemije bolesti covid-19 koja negativno utječe na potražnju za uslugama javnog prijevoza, HŽ Putnički prijevoz privremeno je smanjio opseg željezničkoga putničkog prijevoza na području RH. Zbog toga vlakovi 821 Zagreb 22.56 – Split 6.49 i 820 Split 21.52 – Zagreb 5.48 u čijem su sastavu i auto-vagoni, ne prometuju do 18. lipnja 2021.

Imati auto na raspolaganju tijekom godišnjeg odmora je izvrsno, a ako to uspijete bez čekanja u nepreglednim kolonama prema moru, onda je to još i bolje.

Opustite se i počnite svoj odmor već onoga trena kada napustite kuću. Iskoristite našu ponudu Auto-moto vlak i uz cijenu karte prevezite automobil do Splita za 101 kn ili motocikl za 51 kn.

Kako bi na odredište stigli odmorni iskoristite ponudu Hostel na kotačima i odspavajte u vagonu s ležajima.

Vlak 821 na relaciji Zagreb (22.56) – Split (6.49)

Vlak 820 na relaciji Split (21.52) – Zagreb (5.48)

Prijevozne karte za putnike i vozila u ponudi Auto-moto vlak uz predočenje vozačke dozvole i prometne dozvole za vozilo kupuju se na blagajnama kolodvora Zagreb Glavni, Split, Varaždin, Osijek, Vinkovci i Slavonski Brod. Zbog ograničenog broja vozila koja se primaju na prijevoz, karte je potrebno kupiti u pretprodaji. Na prijevoz se primaju isključivo ispravna i registrirana vozila čija visina ne prelazi 155 cm. Vozilo mora pratiti najmanje jedna odrasla osoba.

Putnici koji nisu u mogućnosti osobno doći na blagajnu kako bi kupili karte mogu e-mailom zatražiti izdavanje predračuna.

 

Zahtjev za predračunom potrebno je uputiti na e-mail putnickablagajnazagreb@hzpp.hr ili putnickablagajnasplit@hzpp.hr  te obavezno priložiti fotografiranu ili skeniranu važeću prometnu dozvolu. Na predračunu će biti navedena cijena karte za putnika i cijena karte za praćeno vozilo.

 

Po uplati navedenog iznosa putnik treba e-mailom poslati potvrdu na e-mail blagajne koja će mu potom poslati skenirane prijevozne karte. Originalne prijevozne karte  prije putovanja potrebno je preuzeti na blagajni u Zagreb Glavnom kolodvoru ili kolodvoru Splitu. Iznimno, karte mogu biti dostavljene putniku prilikom ukrcaja.

Vozila je moguće utovariti sat i pol prije polaska vlaka. U Zagrebu vozila se ukrcavaju na ulazu istočno od zgrade Hrvatske pošte u Ulici kneza Branimira b.b., a u Splitu na ulazu na parkiralište između željezničkog i autobusnog kolodvora.

Skica mjesta za ukrcaj: