HŽPP

Auto-moto-vlak

Nemojte čekati u kolonama, prevezite automobil vlakom
Od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. na relaciji Zagreb GK - Split - Zagreb GK prometuju vlakovi 821 Zagreb 22.56 – Split 6.49 i 820 Split 21.52 – Zagreb 5.48. Vlakovi u sastavu imaju vagone za sjedenje i vagone s ležajima. Zbog osiguranja većeg broja mjesta za putnike tijekom epidemije bolesti COVID 19 neće voziti vagoni za spavanje ni vagoni za prijevoz automobila.

Imati auto na raspolaganju tijekom godišnjeg odmora je izvrsno, a ako to uspijete bez čekanja u nepreglednim kolonama prema moru, onda je to još i bolje.

Opustite se i počnite svoj odmor već onoga trena kada napustite kuću. Iskoristite našu ponudu Auto-moto vlak i uz cijenu karte prevezite automobil do Splita za 101 kn ili motocikl za 51 kn.

Kako bi na odredište stigli odmorni iskoristite ponudu Hostel na kotačima i odspavajte u vagonu s ležajima.

Vlak 821 na relaciji Zagreb (22.56) – Split (6.49)

Vlak 820 na relaciji Split (21.52) – Zagreb (5.48)

Prijevozne karte za putnike i vozila u ponudi Auto-moto vlak uz predočenje vozačke dozvole i prometne dozvole za vozilo kupuju se na blagajnama kolodvora Zagreb Glavni, Split, Varaždin, Osijek, Vinkovci i Slavonski Brod. Zbog ograničenog broja vozila koja se primaju na prijevoz, karte je potrebno kupiti u pretprodaji. Na prijevoz se primaju isključivo ispravna i registrirana vozila čija visina ne prelazi 155 cm. Vozilo mora pratiti najmanje jedna odrasla osoba.

Putnici koji nisu u mogućnosti osobno doći na blagajnu kako bi kupili karte mogu e-mailom zatražiti izdavanje predračuna.

 

Zahtjev za predračunom potrebno je uputiti na e-mail putnickablagajnazagreb@hzpp.hr ili putnickablagajnasplit@hzpp.hr  te obavezno priložiti fotografiranu ili skeniranu važeću prometnu dozvolu. Na predračunu će biti navedena cijena karte za putnika i cijena karte za praćeno vozilo.

 

Po uplati navedenog iznosa putnik treba e-mailom poslati potvrdu na e-mail blagajne koja će mu potom poslati skenirane prijevozne karte. Originalne prijevozne karte  prije putovanja potrebno je preuzeti na blagajni u Zagreb Glavnom kolodvoru ili kolodvoru Splitu. Iznimno, karte mogu biti dostavljene putniku prilikom ukrcaja.

Vozila je moguće utovariti sat i pol prije polaska vlaka. U Zagrebu vozila se ukrcavaju na ulazu istočno od zgrade Hrvatske pošte u Ulici kneza Branimira b.b., a u Splitu na ulazu na parkiralište između željezničkog i autobusnog kolodvora.

Skica mjesta za ukrcaj: