HŽPP

Arhiva ponuda

Afrika u susjedstvu

11. lipnja posjetite zanimljivu radionicu u Dugom Selu

Nema onoga tko barem jedanput nije osjetio čežnju za domom - bilo kao student na fakultetu u drugom gradu, bilo kao putnik ili pak u stranoj zemlji na putu prema boljem i sretnijem životu. Jezične, kulturološke i demografske barijere i predrasude često su veća prepreka od prijeđenih kilometara. A samo pogled na poznati predmet, miris ili okus domaće kuhinje dovoljni su da se na trenutak osjetite kao kod kuće.

Nepisano pravilo kaže da što je dom dalje, to je i čežnja veća. S takvom čežnjom svakodnevno se susreću i Afrikanci čiji je dom  Hrvatska. Upravo kako bismo srušili barijere i pokazali da je različitost ono što nas čini zanimljivima, kako bismo se bolje razumjeli i kako bi im pomogli da se osjećaju dobrodošlima, Živi atelje DK u suradnji s Društvom Afrikanaca u Hrvatskoj i Okusom doma organizira zanimljivu radionicu izrade afričkih maski. Na radionici ćete uz ritmove afričkih bubnjeva moći poslušati zanimljive afričke priče i degustirati ukusna afrička jela.

Sve što trebate učiniti je da se do 8. lipnja prijavite na projekti@ziviatelje.dk, ponesete malu čajnu žličicu koja će Vam biti potrebna za izradu maske i u subotu 11. lipnja 2016. u idiličnom ambijenta caffe bara Stari krovovi u Dugom Selu, koji se nalazi uz željeznički kolodvor, iskusite dašak Afrike u svom susjedstvu.

Svima vama koji želite vlakom otputovati na radionicu, 11. i 12. lipnja odobravamo 40% popusta na povratne karte do kolodvora Dugo Selo u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prometu.

Prilikom kupnje prijevozne karte naglasite svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjerite pečatom organizatora na informacijskom pultu radionice.

Povlastica se ne može koristiti na udaljenostima kraćim od 25 km.

Više informacija o radionici potražite na Facebooku.