HŽPP

Arhiva ponuda

8. sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku

13. svibnja pozivamo vas na izlet posebnim vlakom

Posjetite grad koji je oduvijek rezidencijalno odmaralište za dame i gospodu. Turističko je i lječilišno središte Slavonije poznato po toplicama i lipicancima, izvorskoj vodi i proizvodnji stakla.

13. svibnja 2018. pozivamo vas na izlet posebnim vlakom na 8. sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku.

Dođite i doživite čarobno proljeće u Lipiku u rapsodiji cvijeća, boja i mirisa. Očekuju vas i brojne aktivnosti za najmlađe - lunapark, jahanje, razne radionice i turistički vlakić koji će voziti kroz centar grada do Državne ergele Lipik. U slučaju da želite tradicionalnu vožnju, u ponudi je i fijaker s lipicancima Državne ergele Lipik.

Mjesto održavanja: Gradski park u Lipiku, Ulica Marije Terezije kod Jelkinog brijega

Vrijeme održavanja: od 9 do 19 sati

Promotivna cijena povratne karte iznosi 20 kn. Djeca do 4 godine putuju besplatno.

Karte se mogu kupiti na putničkim blagajnama.

Vozni red 

Polazak

Zagreb GK 8.22 - Maksimir 8.27 - Sesvete 8.34 - Dugo Selo 8.42 - Kutina 9.59 - Lipik 10.46 sati.

Povratak

Lipik 18.15 - Kutina 19.03 - Dugo Selo 20.11 - Sesvete 20.18 - Maksimir 20.24 - Zagreb GK 20.30 sati.

 

Posebni vlakovi vozit će u Lipik i na druge manifestacije tijekom godine.

Stoga dođite, posjetite, doživite…


LIPIK 3X3 CHALLENGER
23. lipnja 2018.

Turnir ulične košarke (streetball) održava se redovito svake godine na igralištu dječjeg doma u Lipiku još od 1999. godine. Dodijeljen mu je status Challengera - jedinog turnira u Hrvatskoj koji je dio svjetskog natjecanja u 3x3 košarci u organizaciji krovne svjetske košarkaške organizacije FIBA. Posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda, a mlađe posjetitelje i After party na kojem nastupaju brojni izvođači elektroničke glazbe.

AJVAR FEST 16. rujna 2018.

Festival domaćeg ajvara održava se u parku u središtu Lipika. Od jutra se pripremaju namirnice koje se peku, čiste i kuhaju s tajnim sastojcima pa spremaju u teglice. Festival je natjecateljskog karaktera, posjetitelji mogu sudjelovati ekipno ili samostalno te degustirati nove proizvode uz ugodan glazbeni program.

Dođite i saznajte najbolje recepte upravo u Lipiku!

FIŠIJADA 29. rujna 2018.

Poznata Fišijada okuplja sve više zaljubljenika u kuhanje fiš-paprikaša koji svaku godinu kroz ovo natjecanje i druženje provjeravaju svoja kulinarska umijeća.

Na Fišijadi možete uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi, nastupima lokalnih glazbenih sastava, vožnji fijakerom s lipicancima ili u vlakiću za djecu. Zabavite se u lunaparku ili zaigrajte igru „Mutnolov“ - lov šarana golim rukama u improviziranom bazenu.

Dođite i saznajte tajne vještine majstora ovog zanata!

MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU 1. prosinca 2018.

Manifestacija tijekom koje se perivoj grada Lipika pretvara u božićnu bajku i postaje najveća božićna atrakcija na području Slavonije. Uz ugostiteljsku ponudu u Adventskom parku održavaju se zabavni programi, a na području grada brojni nastupi, izložbe, koncerti, Kuća Bake Mraz i dodatne atrakcije. Posjetitelji imaju priliku provozati se turističkim vlakićem Lipik-express i adventskim fijakerom ergele Lipik.

         

www.tz-lipik.hr, 034 422 380