HŽPP

Vijesti

72 sata bez kompromisa

HŽPP i ove godine sudjelovao u humanitarnoj akciji

72 sata bez kompromisa međunarodni je volonterski projekt koji se u Hrvatskoj održava od 2014. godine. Cilj projekta je zajedništvom pokazati da čak i samo 72 sata mogu unijeti promjenu u nečiji život, bilo da se radi o nekome kome pomoć treba ili onome tko je daje. U šest hrvatskih gradova – Dubrovniku, Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu održane su 364 volonterske akcije u koje se  uključilo gotovo 2000 mladih volontera. 

U četvrtak, 9. studenoga 2017. u Zagrebu održana je dodjela zahvalnica svima koji su pridonijeli tom projektu. U prikazanom video uratku uzvanici su mogli vidjeti kako je protekla akcija i kako su mladi volonteri svojim djelima u samo 72 sata preplavili Zagreb, ali i Hrvatsku.

Voditeljica projekta Đurđica Blažević zahvalila je svim donatorima, pokroviteljima i institucijama bez kojih ova akcija ne bi bila moguća. Među uzvanicima projekt su došli podržati i Renata Margaretić Urlić, savjetnica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za društvene djelatnosti i mlade, te Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Također, projekt su podržali i pater Ike Mandurić, duhovnik Studentskoga katoličkog centra Palma, te prečasni mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i povjerenik za vjernike laike pri Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Kao jedan od velikih pokrovitelja, svake godine ovaj volonterski projekt potpomaže HŽ Putnički prijevoz pa su na ovogodišnjoj dodjeli zahvalnicu primili član Uprave Mladen Lugarić i direktorica Prodaje i marketinga Snježana Malinović. U samo 72 sata HŽ Putnički prijevoz prevezao je više od 200 volontera koji su posjećivali potrebite, odnosno djecu, mlade  i starije osobe u odgojnim ustanovama i domovima. Najveći dio volontera prevozio se na zagrebačkom području i to u većim ili manjim skupinama na relacijama do Velike Gorice, Hrvatskog Leskovca, Vrapča, Zaprešića, Sutle, Harmice, Sesveta, Sesvetskog Kraljevca, Sveti Križ Začretja, Siska i Vrbovca.

HŽ Putnički prijevoz nastavit će potpomagati humanitarne projekte jer volonterske udruge i volonteri svojim radom i doprinosom pomažu onima kojima je potrebno, stvaraju nove vrijednosti i čine ovaj svijet boljim, a preuzimanjem odgovornosti za zajednicu u kojoj žive pridonose stvaranju sretnijeg života za sve.