HŽPP

Vijesti

72 sata bez kompromisa

HŽPP i ove je godine sudjelovao u provođenju ovog volonterskog projekta

Ove godine projekt se provodio od 18. do 21. listopada pod motom Prihvati izazov za bolju Hrvatsku, a održavao se u devet hrvatskih gradova i jednoj općini.

Nositelji nacionalnog projekta su volonteri Studentskoga katoličkog centra (SKAC) Palma iz Zagreba. Cilj projekta je zajedništvom pokazati da čak i samo 72 sata mogu unijeti promjenu u nečiji život i pružiti ruku u trenutku potrebe.

Mladi uključeni u projekt žele pridonijeti društvenim promjenama na bolje i aktivirati se za plemeniti cilj, čime promiču solidarnost, kreativnost i volonterstvo te razbijaju predrasude.

U zadnje četiri godine u projektu je sudjelovalo oko 5.500 mladih volontera koji su odradili 749 volonterskih akcija u suradnji s više od 350 institucija (udruge, škole, vrtići, domovi za djecu, bolnice i dr.).

U vlakovima HŽ Putničkog prijevoza na zagrebačkom području, kao i na području Osijeka, Virovitice, Suhopolja, Vrbovca i Belog Manastira prevezeno je oko 200 volontera koji su posjećivali potrebite, među kojima su u najvećoj mjeri djeca, mladi i starije osobe u odgojnim ustanovama i domovima.

Na dodjeli zahvalnica svim pokroviteljima, donatorima, sponzorima i partnerima 13. studenoga uručene su zahvalnice. Zahvalnicu HŽ Putničkom prijevozu primio je član Uprave Mladen Lugarić.