HŽPP

Vijesti

72 sata bez kompromisa

HŽPP i ove godine sudjeluje u provođenju ovog volonterskog projekta

72 sata bez kompromisa međunarodni je volonterski projekt mladih koji promiču solidarnost, kreativnost i volonterstvo te razbijaju predrasude.  

Ove godine projekt pod motom Prihvati izazov za bolju Hrvatsku održava se od 18. do 21. listopada 2018.  u devet hrvatskih gradova i jednoj općini.

Nositelji nacionalnog projekta su volonteri Studentskog katoličkog centra (SKAC) Palma iz Zagreba. Cilj projekta koji se provodi već pet godina je zajedništvom pokazati da se čak i u samo 72 sata mogu unijeti promjenu u nečiji život, bilo da se radi o nekome kome pomoć treba ili onome tko je daje.

Mladi uključeni u projekt žele pridonijeti društvenim promjenama i aktivirati se za plemeniti cilj, živjeti solidarnost, gledati otvorenim očima realnost i pružiti ruku u trenutku potrebe.

U zadnje četiri godine u projektu je sudjelovalo oko 5.500 mladih volontera koji su odradili 749 volonterskih akcija i u suradnji s preko 350 institucija ( udruge, škole, vrtići, domovi za djecu, bolnice i dr.).

HŽ Putnički prijevoz će i ove godine najveći broj volontera u većim ili manjim skupinama prevesti na zagrebačkom području, kao i u gradovima Osijeku, Virovitici, Suhopolju, Vrbovcu, Belom Manastiru, gdje će više od 200 volontera posjećivati potrebite, a to su u najvećoj mjeri djeca, mladi i starije osobe u odgojnim ustanovama i domovima.