HŽPP

Vijesti

35% jeftinije pretplatne karte

Datum: 28.2.2017. 13:20:00
Od 1. ožujka pojeftinjuju mjesečne i godišnje karte ZET-HŽPP

U utorak 28. veljače potpisan je Ugovor između HŽ Putničkog prijevoza i ZET-a kojim od 1. ožujka cijene mjesečnih ZET-HŽPP karata pojeftinjuju za 35 posto.   
    
Na konferenciji za novinare bili su nazočni gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Uprava-direktor HŽ Putničkog prijevoza mr. Robert Frdelja, voditeljica Podružnice ZET-a Ljuba Romčević-Žgela, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, direktor Prodaje i marketinga HŽPP-a Tomislav Šabić i njihovi suradnici.

Prije potpisivanja Ugovora o poticanju integriranog prijevoza putnika primjenom nove cijene zajedničke opće, učeničke, studentske i umirovljeničke karte, karte za invalidne osobe i socijalne pretplatne karte ZET-HŽPP, gradonačelnik Bandić je istaknuo:

- Više od 43.000 pokaza kupljeno je u 2016. u prigradskom prometu. Mi računamo da ćemo smanjenjem cijena tih karata prodati barem dvostruko više, odnosno približiti se broju od 100.000 prodanih karata. Mnogostruki su učinci ovog poteza – građani će plaćati manje radničke i đačke pokaze, smanjit će se promet osobnih automobila u Gradu Zagrebu, treći je ekološki aspekt, a odgovorni smo i za dnevne migracije građana iz okolice u naš Grad Zagreb. Zahvalan sam na razumijevanju i strpljenju, prije svega, naših sugrađana i kolega iz HŽPP-a.

S obzirom na konkurentnost željezničkog prijevoza na području Grada Zagreba, Frdelja je rekao:

- Nadam se da će nove povoljnije cijene karata, uz nove vlakove koji voze u gradsko-prigradskom prijevozu i novi moderan sustav prodaje karata zaista pridonijeti povećanju broja putnika i popularizaciji integriranog prijevoza.

U cilju razvoja integriranog prijevoza Grada Zagreba i njegove šire okolice, mjesečne opće karte koje su koštale 609 kuna, od 1. ožujka koštat će 400 kuna, a mjesečne učeničke, studentske i umirovljeničke karte, mjesečne karte za invalidne osobe i socijalne pretplatne karte umjesto 309 koštat će 200 kuna. Cijene godišnjih pretplatnih karata bit će snižene 10% za jednokratno plaćanje te će iznositi 4.320 kn za godišnje opće karte, odnosno 2.160 kn za ostale kategorije godišnjih karata. Nove cijene karata primjenjuje se u administrativnim granicama Grada Zagreba ograničenim željezničkim stajalištima Podsused, Mavračići, Odra i Sesvetski Kraljevec, a karte će se kupovati na prodajnim mjestima ZET-a.

Putnici koji su kupili mjesečnu kartu za ožujak ili godišnju kartu, ostvaruju pravo na povrat novca u iznosu razlike u cijeni. Karte po sniženim cijenama bit će dostupnije svim korisnicima koji u dnevnim migracijama koriste željeznički, tramvajski i autobusni prijevoz.