HŽPP

Arhiva ponuda

23. Festival glumca

Otputujte vlakom u Vinkovce i uživajte u predstavama

Zamišljen kao okupljanje kojim bi se skrenula pozornost i podigla svijest o važnosti glumaca i njihovoj ulozi u umjetničkom stvaralaštvu, Festival glumca po 23. put podiže zastore, osvjetljava kazališne daske i okreće reflektore prema glumcima, pozivajući sve one koji istinski uživaju u kazališnoj umjetnosti da se pridruže i pljeskom nagrade trud glumaca. Kao središte predstave i kazališta, svaki glumac udahnut će život u napisanu riječ, iznijeti emocije i izvući osmijeh na lice, ponekad čak i pokoju suzu. Dopustite im da i vas odvedu u drugi svijet i ispričaju novu ili staru priču na svoj način, bilo da se radi o monodrami ili velikoj ansambl predstavi, komediji, drami ili mjuziklu.

Festival glumca u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika Vukovarsko-srijemske županije od 13. do 21. svibnja okupit će 18 kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a predstave će se igrati u Županji, Iloku, Vukovaru, Vinkovcima i Otoku. Domaćin 23. Festivala glumca bit će prvak Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, filmski, televizijski i kazališni glumac Ivo Gregurević, a selektor ovogodišnjeg festivala je pjesnik i dramski umjetnik Enes Kišević. Uz predstave, bit će organiziran i popratni program koji uključuje Dan domaćina, Glumce pjesnike i Glumačko sijelo, uključuje Male noćne razgovore, Teatar mladih i Kazališni kviz.

Svečanost otvorenja održat će se u subotu 14. svibnja u 21 sat u dvorani 'Mladost' u Županji, gradu domaćinu Festivala. Pozivamo vas da sjednete u vlak, bezbrižno otputujete na Festival i uživate u predstavama.   

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima ovog festivala odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova.

Popust se može koristiti od 12. do 22. svibnja i to isključivo za kupnju povratnih karata do kolodvora Vinkovci i natrag. Popust mogu ostvariti i slovenski državljani za putovanja iz svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Vinkovci i natrag.

Prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a karta na poleđini ovjeriti žigom organizatora na pultu press-službe Festivala glumca.

Popust se ne može ostvariti na udaljenostima kraćim od 25 km. 

Program događanja i ostale zanimljivosti potražite na stranicama Festivala i Facebook-u.